torsdag 25 september 2008

ÖresundArts premiärutställare Ronny Klinteberg


Ronny Klinteberg, född 1956, har målat sedan han var 15 år. I grundskolan hade han en bildlärare visade honom vägen till Skånska Målarskolan. Där mötte Ronny läraren och konstnären Bengt Hansson, som på allvar fick honom intresserad av oljemålning.
35 år senare kan Ronny stoltsera med en imponerande rad av verk och utställningar. Parallellt med Ronnys skapande har han arbetat med olika yrken, varav de senaste 19 åren har varit som lärare.

Ronny lägger gärna många lasyrer på sina målningar vilket ibland får den effekten att det av andra liknas vid ikonmåleri. Han använder nästan bara olika röda, bruna och gula kulörer samt vitt och svart. Motiven på flertalet av hans målningar är abstrakta omgivningar innehållande olika kvinnofigurer, ibland medeltida och ibland nutida.

”Jag finner det år efter år lika spännande, och gåtfullt, att se människorna framträda på mina dukar, som på besök från andra sidan eller från en annan okänd plats.”

Ronny är sedan 1994 medlem i Skånska Konstnärsklubben och nu är han även en medlem av ÖresundArt.

Träffa Ronny Klinteberg och de andra 14 konstnärerna GalleriNatten den 27/9. För mer information om utställningen besök;

http://www.oresundart.se/

och

http://www.jbdesigncollage.se/

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: