fredag 19 september 2008

ÖresundArts premiärutställare Katarina Nelson

.


Skapande i färg och form har alltid varit en stor del av Katarina Nelsons liv, vilket har gett näring till hennes estetikälskade själ.

Katarina Nelson har en mångfacetterad konstutbildning bakom sig. 1992 gick hon en tvåårig fotoutbildning på Fotorama i Stockholm. Därefter har hon fortsatt med studier i konsthistoria, färg och form, digital formgivning samt visuell kommunikation på Institutionen för Arkitektur vid Lunds Universitet samt Östra Greve Folkhögskola. 1997 bytte Katarina inriktning till IT och tog år 2000 en kandidatexamen inom systemvetenskap. Sedan dess har hon fortsatt med de konstnäriga studierna på sin fritid, där hon har utbildat sig i akvarell-, akryl- och oljemålning på diverse skolor i Malmö, Skåne Målarskolan, Studiefrämjandet, Folkuniversitet med flera.

Katarina är egen företagare och driver idag en webbyrå, Unik Grafik (http://www.unikgrafik.se/) hon jobbar även som frilansande grafik designer. Katarina har även flera andra företag i sin ryggsäck, bland annat PopCard (http://www.popcard.se/) som säljer handgjorda kort, Invitolino (http://www.invitolino.se/) som erbjuder exklusiva bröllopsinbjudningar och Ballerina-Katarina (http://www.ballerinakatarina.se/) som är namnet bakom gulliga barntavlor och coola pop art tavlor. Katarinas konst kan beskådas på hennes personliga hemsida http://www.katarinanelson.com/

Katarinas egna ord: "Jag älskar starka färger och fräcka motiv. Kraftfulla kontraster till olika strukturer pryder oftast mina tavlor. Jag använder mest akryl på duk men är även väldigt förtjust i mixade tekniker som till exempel tusch och akvarell. Min senaste serie representerar det element som jag älskar mest – havet. Tavlorna är en orgie av silkes-kimono liknande bakgrunder förstärkta med kraftfulla motiv från fauna eller flora. Mina tavlor skall ses som en härlig accent som kan framhäva andra färgglada detaljer runt om."

Förutom ett medlemskap i ÖresundArt är Katarina en aktiv medlem i Ateljé XX där hon för övrigt hade sin senaste utställning.

Träffa Katarina Nelson och de andra 14 konstnärerna GalleriNatten den 27/9. För mer information om utställningen besök;

http://www.oresundart.se/

och

http://www.jbdesigncollage.se/

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: