fredag 12 september 2008

ÖresundArts premiärutställare Bengt Stenström


Nu är det nedräkning till ÖresundArt´s premiärutställning under GalleriNatten den 27/9 och kreativiteten och skapandet är i full gång i de utställande konstnärernas ateljéer.

Men vilka är dessa 15 konstnärer som gemensamt har kommit för att röra runt i grytan? Vad tänker de på? Vad använder de för verktyg i sina uttryck? Vad drömmer de om?

Vi kommer att varje dag inför samlinsutställningen göra ett besök hos de femton ÖresundArt medlemmarna. Först ut är Bengt Stenström.

När Bengt var yngre fotograferade han en hel del men det blev aldrig något allvar av det. Han gillade också att teckna i skolan. Med en talang och ett intresse för text och bild, har han under åren skapat en del personaltidningar, klubbtidningar och liknande.

Kreativa själar hamnar ofta inför ett val, ett val mellan att hänge sig eller att försöka tysta ner den skapande drivkraften. När Bengt hamnade inför det oundvikliga valet kändes det inte längre som ett val, det kändes som en självklarhet. Idag tar Bengt både sitt fotograferande, men även sitt musicerande, på allvar.

”Ibland går man genom livet utan att riktigt veta vem man är eller vad man vill, men så händer det saker som får en att inse att 'det är ju sån jag är', 'det är ju det här jag vill hålla på med'. Självförtroende? Inte vet jag. Kanske…”

Bengt har ställt ut ett 10-tal gånger senaste åren och nu är det Gamla Västers tur att få besök av Bengt Stenström.

Träffa Bengt och de andra 14 konstnärerna GalleriNatten den 27/9. För mer information om utställningen besök;

http://www.oresundart.se/

och

http://www.jbdesigncollage.se/

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: