onsdag 17 september 2008

ÖresundArts premiärutställare Joe Eagan

.


Joe Eagan föddes i Ontario, Kanada 1976. Åren 1988 – 1994 var han bosatt i England och studerade vid The American School in Switzerland's campus i London. Därefter studerade han företagsekonomi på University of New Brunswick, Kanada i några år innan han kom till Sverige som utbytesstudent 1997. Joe gillade Sverige så mycket att han bestämde sig för att stanna och som många andra förstod han att det var i Öresundsregionen som man skulle bo.

Joe driver idag eget företag och arbetar som frilansande konsult med bland annat eLearning, copywriting, teambuildingaktiviteter och andra projekt i Öresundsregionen. Joe har också många andra titlar att lägga på sin meritlista. Han är Stand-up Comedian, Konstnär och numera även Curator. Joe är tillsammans med Jenni Berndtson duon bakom ÖresundArt.

”Berätta om din konst.”

”Jag använder mig mestadels av akrylfärg och experimenterar mycket med självlärda tekniker för att skapa dramatiska effekter i mina tavlor. Jag tycker om att experimentera med olika abstrakta tekniker. Jag arbetar mestadels med akryl och sprejfärger för att skapa speciella effekter på duk.”

Joe är medlem i IKIS och ÖresundArt. Han har haft utställningar på bland annat Galleri Pictura, Sjöbos Konsthall, SIKT, Ölcaféet och Trolleholmsslott. Nu är det Premiär för ÖresundArt och självklart kommer Joe att vara på plats.

Träffa Joe Eagan och de andra 14 konstnärerna GalleriNatten den 27/9. För mer information om utställningen besök;

http://www.oresundart.se/

och

http://www.jbdesigncollage.se/

Missa inte heller Joes stand-up comedy sida på Youtube.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: