torsdag 28 augusti 2008

Gigantisk filmvisning på Stortorget

Nu börjar det dra ihop sig inför årets kulturfest i Malmö.
Sista lördagen i september är det dags för årets gallerinatt. Det är den elfte gallerinatten i raden och för vart år är uppfinningsrikedomen lika imponerande. Förra året visades en skulpturpark på Stortorget och i år blir det en gigantisk filmvisning.

Sydsvenskan
avslöjar idag att Stortorget under kvällen kommer att förvandlas till en enda stor biograf, eller flera små om man så vill.När mörkret lägger sig över Malmö kommer husfasader, skyltfönster och till och med kungastatyn att fungera som biodukar och publiken kan vandra runt och titta på sju olika konstfilmer. Sju olika konstnärer har engagerats för att göra var sin konstfilm. Filmerna är skapade med tanke på miljön i vilken de ska visas.
Förutom Filmvisningen kommer även resten av Malmös kultur och konstinriktade etablissemang att få en möjlighet att visa upp sina bästa sidor för det imponerande antal besökare som tycks växa år för år, trots en viss otur med både väder och vind tidigare år.

G A L L E R I N A T T E N är ett samarbete mellan Konstfrämjandet Skåne och Citysamverkan som består av handlarna, fastighetsägarna och kommunen och i arrangemanget medverkar ett tjugotal gallerier. Kriterierna för att vara med är att galleriet har utställningsverksamhet året runt med fokus på bildkonst. Urvalet görs av arrangörerna.

Nu är det ju på det viset att konsten i sig själv är gränslös och tidvis rebellisk och förutom de gallerier som är utvalda av arrangörerna kommer man att kunna hitta smultronställen på de mest oväntade ställen.

Mitt i hjärtat av Gamla Väster kommer ÖresundArt att ha sin första samlingsutställning. ÖresundArt är ett nystartat nätverk med framtiden för sig. Mer information om ÖresundArt kommer att följa här på bloggen men jag kan redan nu säga att ÖresundArt är något som många har väntat på utan att veta om det.
oresundart.se

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: