fredag 22 augusti 2008

Gammal rätt på nytt sätt



"Saxat ur en sydsvenskan artikel"

Ibland vill man bara kunna göra som fransmännen. Slå sig ner på kvarterskrogen, beställa ett glas rödvin och en skopa långsamkokt bœuf bourgignon, prata lite med kyparen, trivas. Inte komplicera saker så mycket, ta det lugnt, koppla av.

Bor man närmare Malmö än Frankrike bör man sådana dagar gå till Svea. De har ingen bourgignon på menyn, men väl ryggbiff med béarnaise, moules marinières och kalvlever. Men allra mest har de svenska husmanskostklassiker på ett lite mindre klassiskt vis.

De har även en gigantisk bardisk som står i proportion till längden på dryckeslistan, en innergård med en avslappnad uteservering för soliga dagar och ljumma kvällar samt pratig personal som det är lätt att tro att man känner.

Vem sade förresten att det var så himla bra i Frankrike? Inte den som sade det där om att det är dumt att gå över ån efter vatten i alla fall. För man klarar sig uppenbarligen ganska utmärkt även med en svensk bistro på Gamla Väster.



http://sydsvenskan.se/dygnetrunt/bong/article352421/Gammal-ratt-pa-nytt-satt-.html


Andra bloggar om: , ,


Inga kommentarer: